Crew

Heb jij zin om er mee voor te zorgen dat duizenden kinderen de dag van hun leven hebben op het Zilvermeer en kan je je vrijmaken op donderdag 22 juni 2023? Dan willen wij jou als vrijwilliger op Pennenzakkenrock 2023!

De inschrijvingen voor crew zijn geopend van 1 maart tot 5 mei 2023.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende mogelijke functies & helemaal onderaan vind je de inschrijfknop.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme! Let’s Rock!

HORECA IJSVOGEL
Deze medewerkers helpen in snackbar IJsvogel met het verkopen van drankjes, snoep en ijsjes. Ook afvalbeheer en ordehandhaving is een belangrijk aspect van het takenpakket. Na afloop van de festivaldag helpen ze mee opruimen.

PARKING
De vrijwilligers die kiezen voor de taak “parking” staan in voor het vlot verlopen van de toestroom ’s morgens en de uittocht ’s avonds. Taken die hieronder vallen zijn onder andere het sturen van verkeer op de toegangsweg, het wijzen van plaatsen op de parkings zelf en het begeleiden van de bussen.

RANDANIMATIE
Als vrijwilliger randanimatie houd je toezicht bij een attractie zodat alles vlot verloopt en houd je de wachtrijen onder controle zodat zoveel mogelijk kids aan bod komen. Bij sommige attracties moet er ook geholpen worden bij het in- en uitstappen of bij het aandoen van veiligheidsgordels of –harnassen.

REDDER
De kandidaten voor deze taak, dienen in het bezit te zijn van een geldig reddersbrevet en assisteren de Zilvermeer-redders bij hun belangrijke taak om de veiligheid op het strand en in het zwemwater te garanderen.

TOEZICHTER REDDER
Deze vrijwilligers assisteren de redders door mee toezicht te houden. Hiervoor is een reddersbrevet niet noodzakelijk, maar alertheid en snel kunnen reageren is wel een must.

TOEZICHT-HANDHAVING
Medewerkers “toezicht-handhaving” zorgen dat kinderen een veilige festivaldag kunnen beleven. Hun belangrijkste eigenschappen: opmerkzaamheid en waakzaamheid. Zij houden toezicht op de drukste punten zoals ingang, aan het hoofdpodium, strandzone en marktplein. Ook verplaatsen ze zich gedurende de dag over het domein om overzicht te bewaren van de algemene toestand tijdens het festival. De verste uithoeken van het domein worden in scope genomen door “handhavers per fiets”. Ze wijzen kinderen en leerkrachten op een vriendelijke manier op onveilige of ongezonde situaties. Zo worden rokers vriendelijk aangemaand niet te roken in het zicht van de kinderen, gezien het een kinderfestival betreft.

AANSPREEKPUNT
De mensen die inschrijven om aanspreekpunt te zijn, kunnen zich verwachten aan vele vragen van kinderen op het terrein. Ze wijzen de weg, geven informatie en houden mee een oogje in het zeil of alles goed verloopt tijdens het festival. Ook zij hebben de taak om rokers vriendelijk te verzoeken niet te roken in het zicht van de bezoekers gezien het een kinderfestival betreft. Bij afloop van het festival, zorgen ze mee voor een veilige in- en uitstroom van de voetgangers tussen de auto’s op de parking.

MINDERVALIDENPODIUM
Vrijwilligers die zich aanmelden voor het mindervalidenpodium, helpen mensen die minder goed te been zijn of in een rolstoel zitten om op het podium plaats te nemen. Ook wijzen zij de weg naar de mindervalidentoiletten en geven ze extra info indien nodig. Na afloop helpen deze mensen ook mee met het opruimen.

COMMUNICATIE
De medewerkers communicatie staan enerzijds in voor het ontvangen van de genodigden voor VIP & de pers. Anderzijds zijn er ook vliegende reporters nodig die op het terrein mee beeldmateriaal verzamelen en social media posts maken, in overleg met de verantwoordelijken.

MEDEWERKERSSECRETARIAAT
Deze mensen staan in voor de verdeling van de T-shirts, koffie & koffiekoeken en de lunchpakketten voor de vrijwillige medewerkers. Ook geven zij allerlei info aan de (nieuwe) vrijwilligers.

TEACHER&KIDSCORNER
In de teacher&kidscorners, in totaal 4 zones die verspreid over het festivalterrein gelegen zijn, moeten verschillende taken vervuld worden. Er zijn vrijwilligers nodig om de waterbars te bedienen, om algemene info te geven en om koffie en bekers te verkopen.

WATERBAR
Als je je opgeeft om te helpen in een waterbar, krijg je een plek toegewezen op het domein waar je water uitdeelt. Deze waterbars bevinden zich onder andere in de teacher&kidscorners en ter hoogte van snackbar Ijsvogel.

WATERBEDELING
De medewerkers waterbedeling verplaatsen zich gedurende de festivaldag over het terrein om alle vrijwillige medewerkers te voorzien van water en frisdrank.