FAQ’s

VOOR HET FESTIVAL

Kunnen we met onze klas komen overnachten op het Zilvermeer voor, tijdens en/of na Pennenzakkenrock?

Ja. Je kan klassikaal deelnemen aan ons campingfestival. Dit vindt traditioneel altijd plaats aan de vooravond van Pennenzakkenrock. Pennenzakkenrock geeft jullie animatie en muziek, het campingfestival geeft jullie een pre-party om al in feestmodus te geraken én een start uit pole position op de dag van het festival. Hier vind je meer info over het campingfestival.

Hoe bereiden we ons bezoek aan Pennenzakkenrock het best voor in de klas en/of thuis?

Bekijk eerst & vooral ons veiligheidsfilmpje. Hierin vind je veel uitleg & tips over hoe het er op het festivalterrein aan toe zal gaan en waar je zelf aan moet denken. Nog een nuttige tip ter voorbereiding : vraag aan je mama of papa om al je spullen te voorzien van een label met je naam en eventueel een telefoonnummer, want er raken elk jaar veel spullen zoek op Pennenzakkenrock.

Hoe verlopen de inschrijvingen voor Pennenzakkenrock?

De inschrijvingen voor Pennenzakkenrock gaan open op maandag 6 november om 10.00 uur. Scholen kunnen vanaf dat moment “inschrijven”. Dit wil zeggen dat de school zich aanmeldt om naar Pennenzakkenrock te komen. In de inschrijvingsmodule moeten vooral de algemene gegevens van de school, het geschat aantal deelnemende leerlingen voor Pennenzakkenrock als het al dan niet deelnemen aan het campingfestival worden aangeduid. Hierna krijgt de school een e-mail met bevestiging van hun inschrijving en de link om de registratie te voltooien op naam.

In de registratiemodule vul je per klas alle namen in. Het is belangrijk dat dit aandachtig gebeurt want dit zijn de gegevens die het aantal festivalbandjes per school en de namen op de gepersonaliseerde festivalbandjes bepalen. Ook duid je bij de registratie aan hoeveel begeleiders en eventuele buschauffeurs er meekomen, want ook voor deze mensen moet het juiste aantal bandjes voorzien worden.

Leerlingen registreren is mogelijk tot uiterlijk 9 februari 2024.

Vanaf 1 mei kunnen er GEEN wijzigingen (noch voor leerlingen, noch voor begeleiders of buschauffeurs) of extra inschrijvingen meer worden toegestaan.

Wie mag/kan naar Pennenzakkenrock komen?

Pennenzakkenrock is voornamelijk een festival voor kinderen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Uiteraard zijn leerlingen uit het secundair of buitengewoon onderwijs ook welkom.

Kan ik Pennenzakkenrock ook bezoeken buiten schoolverband?

Ja. Kinderen die in schoolverband komen, hebben recht op voorinschrijving. Bezoekers niet niet in klas- of schoolverband komen, kunnen niet vooraf inschrijven, maar kopen een dagticket aan de kassa de dag van het evenement zolang de voorraad strekt.

Waarom krijg ik als leerkracht/begeleider een BE-alert-berichtje aan voor het festival plaatsvindt?

Dit is een test om te checken of alle leerkrachten/begeleiders de berichten van het veiligheidssysteem “BE-alert” goed kunnen ontvangen. Ook kunnen we hiermee controleren of alle leerkrachten/begeleiders de juiste contactgegevens doorgaven. Tijdens calamiteiten op de dag van het festival zal het systeem immers ook worden ingezet voor doelgerichte communicatie, in combinatie met de vele LED-schermen verspreid over het terrein.

Ik wil het aantal en/of de namen van de ingeschreven leerlingen nog wijzigen na registratie, kan dat?

Je kan tot en met uiterlijk 30 april aanpassingen doorvoeren in de registratie van je leerlingen. Vanaf dat moment wordt alles definitief afgesloten en doorgestuurd naar de drukker. Alle bandjes worden op naam gedrukt en via PZR-nummer per school gegroepeerd. Dit is een heel belangrijk onderdeel van ons veiligheidssysteem om kinderen snel met hun begeleiders te kunnen samenbrengen indien nodig. Hierop kan dus geen enkele uitzondering gemaakt worden.

TIJDENS HET FESTIVAL

Hoeveel zakgeld neem ik mee?

Bij aankoop van het Pennenzakkenrockticket zit toegang tot het festivalterrein met alle optredens en randanimaties inbegrepen. Om een indicatie te geven van de hoeveelheid zakcentjes die je best meeneemt, kan je hier een overzicht van de tarieven terugvinden.

Wat kan ik zoal eten en drinken op Pennenzakkenrock?

Op Pennenzakkenrock bevinden zich naast podia en attracties ook nog heel wat eet- en drinkkramen. Je kan er onder andere hamburgers, frietjes, pizza, ijsjes, snoep & frisdrankjes kopen. Uiteraard kan je ook zelf een lunchpakketje en/of drank voorzien. Er zijn veel leuke plekjes om te picknicken voorzien, verdeeld over het festivalterrein. Verspreid over het domein zijn er vele waterpunten waar je gratis zelf je drinkbus kan vullen.

Zijn er alternatieve eetgelegenheden voor kinderen met een voedselallergie?

De catering op Pennenzakkenrock wordt, zoals op elk groot festival, uitbesteed aan een cateringbedrijf. De meest gangbare dingen worden uiteraard aangeboden. Heb je een voedselallergie of eet je liever halal? Er is een beperkt aanbod beschikbaar, maar je kan ook altijd een eigen lunchpakket voorzien. We kunnen niet garanderen dat er voldoende andere opties zijn.

Is er wifi op het festivalterrein?

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer bezit over een wifi-netwerk. Om hier verbinding mee te maken, kan je op je smartphone in het wifi-menu “Zilvermeer hotspot” selecteren. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het privacybeleid. Vervolgens kan je je aanmelden met je Facebook of Google+ account. Heb je geen social media account, kies dan “Sign up” om je aan te melden met je naam en e-mailadres.

Worden er speciale voorzieningen getroffen voor kinderen met een beperking?

Pennenzakkenrock is voornamelijk een festival voor kinderen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Uiteraard zijn leerlingen uit het secundair of buitengewoon onderwijs ook welkom. Voor kinderen met een fysieke beperking of kinderen die door een letsel in een rolstoel zitten, voorzien we een mindervalidenpodium en -toilet in de buurt, met zicht op het hoofdpodium zodat ze geen acts moeten missen. Voor kinderen die gevoelig zijn aan prikkels en/of drukte, zijn er op het terrein rustigere randanimaties, maar er is geen exclusieve ruimte of plek voorzien.

Wanneer vindt Pennenzakkenrock plaats?

In  2024 vindt Pennenzakkenrock plaats op donderdag 27 juni. De deuren worden geopend om 8 uur. Het einde van het festival is voorzien omstreeks 17 uur. De randanimatie is geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Wat kan ik zoal doen op Pennenzakkenrock?

Op Pennenzakkenrock vind je zoals op elk festival uiteraard een hoofdpodium met straffe optredens. Daarnaast kan je je uitleven in verschillende straffe attracties zoals kermisattracties, springkastelen, watersportactiviteiten of standen met wetenschappelijke experimenten of digitale snufjes! Ook de speeltuin en zwemvijver zijn geopend voor speel- en waterplezier. Tip: check eerst even bij je juf/meester of jullie mogen zwemmen tijdens Pennenzakkenrock om teleurstelling te vermijden.

NA HET FESTIVAL

Ik ben iets kwijt geraakt op Pennenzakkenrock! Wat nu?

Alle verloren voorwerpen worden verzameld, proper gemaakt en uitgestald in het strandgebouw van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Je kan er vanaf de woensdag na Pennenzakkenrock terecht om te gaan kijken of jouw verloren voorwerp(en) gevonden werd(en). Gelieve voor waardevolle spullen als gsm’s of horloges een bewijs te voorzien om te kunnen aantonen dat het wel degelijk om jouw toestel gaat.

ANDERE VRAGEN

Heb je een andere praktische vraag over Pennenzakkenrock? Vul dan hieronder het formulier in, en wij nemen verder contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wij gebruiken de gegevens die je invult om contact op te nemen over de vraag die je stelt. Je gegevens worden niet bewaard of doorgegeven. Meer info vind je in de privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.