Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Bereikbaarheid

Volg de geelgekleurde wegwijzers met het opschrift “PENNENZAKKENROCK”. Hou rekening met de gewijzigde verkeerssituatie die tijdens Pennenzakkenrock uitzonderlijk van kracht is. Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is tijdens de duur van het festival enkel bereikbaar vanuit het gehucht Mol-Sluis. De Postelsesteenweg (N 136) is tijdens de duur van het festival integraal afgesloten voor alle verkeer!

Met de fiets

Kom je per fiets naar Pennenzakkenrock? Slim idee!

We hebben ruime fietsenstalling voorzien vlakbij de ingang.

Met de wagen of autobus

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is makkelijk bereikbaar via de autosnelweg E34 afrit 26 (Arendonk). Volg de wegwijzers “Molse Meren”.  Via de snelweg E313 neem je afrit 23 (Geel-West). Vervolgens kies je de N71 richting Geel – Mol. Volg de wegwijzers “Molse Meren”. Vanaf het moment dat je de omgeving van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer nadert, volg je de geelgekleurde richtingaanwijzers “PENNENZAKKENROCK”.

Met de trein

Kom met de trein naar Pennenzakkenrock voor slechts € 2 H/T per leerling (jonger dan 12 jaar) met het Groepsbiljet van NMBS. Leerlingen vanaf 12 jaar en leerkrachten genieten een korting van 60 % per persoon.

Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer zo vlug mogelijk via het online aanvraagformulier: kies het reistype ‘Gewone groepsreis’ en vermeld ook, onderaan in het veldje ‘Opmerkingen’, dat het een reservering voor Pennenzakkenrock betreft. Meer info over groepsreizen op nmbs.be.

Een drietal weken voor reisdatum zal je treinreservering worden bevestigd. Heb je 7 werkdagen voor de reisdatum nog steeds geen voorstel ontvangen, neem dan contact op met het Contact Center van NMBS via het telefoonnr. 02/528.28.28.

Je dient best 1 gezamenlijke reservering in voor alle klassen van de school.

Het aanvullende vervoer van station Mol naar het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en terug wordt verzorgd door een shuttledienst. De prijs van dit busvervoer is in het toegangsticket inbegrepen indien je met een Groepsbiljet naar Pennenzakkenrock reist.

Opgelet!

Deze regeling geldt natuurlijk alleen indien je je hebt ingeschreven voor het festival. De bevestigde dienstregelingen en treinen moeten zowel voor de heen- als de terugreis gerespecteerd worden. Het aanvullende vervoer is uitsluitend bestemd voor groepen die hun treinreis hebben gereserveerd en over een Groepsbiljet beschikken.

Toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking

Het Pennenzakkenrock-podium is iets om reikhalzend naar uit te kijken. Alhoewel ‘reikhalzend’ voor mensen met een beperking of voor rolwagengebruikers niet altijd evident is. Daarom genieten personen met een beperking al jaren een VIP-behandeling op Pennenzakkenrock.

De organisatie poot een comfortabel platform neer, dat goed bereikbaar is en een gegarandeerd prima uitzicht geeft op het podium. Deze editie is dat niet anders. Het podium is enkel toegankelijk voor rolstoelgebruikers met 1 begeleider.

Scholen of instellingen die graag gebruik willen maken van dit aanbod, nemen best even contact op met ons secretariaat (014 82 95 04) of vermeld duidelijk bij de inschrijving dat er mensen met een beperking meekomen.