Pennenzakkenrock 2020 afgelast omwille van coronacrisis

Geachte directie,
Beste leerkracht,
Beste leerlingen,

Met spijt in het hart heeft de deputatie van de provincie Antwerpen samen met de organisatie van Pennenzakkenrock beslist om Pennenzakkenrock 2020 niet te laten doorgaan om zo de gezondheid van alle kinderen, bezoekers en vrijwilligers van het festival veilig te stellen.

De deputatie van de provincie Antwerpen wil zo maximaal bijdragen tot een beperking van de verdere verspreiding van het coronavirus.
Het aantal besmettingen moet zoveel mogelijk beperkt worden zodat het gezondheidszorgsysteem niet in het gedrang komt. De optimale medische zorgverlening moet gewaarborgd blijven, in het bijzonder voor de meest kwetsbare personen.

De organisatie van Pennenzakkenrock keek er zo naar uit om ook dit jaar iedereen te verwelkomen met een line-up vol fantastische artiesten en dj’s. Ook de randanimatie stond weer bijna helemaal, en naar gewoonte spectaculair, op punt!

Het is dan ook bijzonder erg om nu de kinderen de eerste “festivaldag van hun leven” te ontzeggen, maar de organisatie draagt veiligheid steeds hoog in het vaandel. Deze beslissing is jammer genoeg noodzakelijk.

De gezondheid en veiligheid van alle kinderen, bezoekers en medewerkers gaat voor op alles!

De annulering van het festival van dit jaar is ongetwijfeld ook een vreselijke klap voor de ongelooflijke crew en vrijwilligers die zo hard werken om dit evenement te laten plaatsvinden.

Tickets gekocht voor je school en leerlingen, wat nu?

De organisatie van Pennenzakkenrock zal alle tickets volledig terugbetalen aan alle scholen. Ook scholen die inschreven voor het campingfestival, ontvangen een volledige terugbetaling.
Scholen zullen voor alle praktische regelingen na de paasvakantie (vanaf 20 april) gecontacteerd worden door de organisatie zelf.
Gelieve hier rekening mee te houden en niet zelf contact op te nemen.

Positieve noot

Op 25 juni 2020 verrast de organisatie van Pennenzakkenrock alle scholen en medewerkers met een ‘feestje voor in uw kot’!.
Blijf Pennenzakkenrock dus zeker digitaal volgen via www.pennenzakkenrock.be en onze sociale media kanalen de komende periode!

De organisatie kijkt er naar uit om leerlingen en leerkrachten volgend jaar op donderdag 24 juni 2021 weer te verwelkomen op het Zilvermeer.
Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Een virtuele ‘Let’s rock! ‘

Het Pennenzakkenrockteam