Pennenzakkenrock is voorbereid op tropische temperaturen

Wie zomer zegt, zegt festivals. De grote vakantie begint met een hittegolf, dus moeten festivalorganisatoren voldoende maatregelen nemen. Ook de organisatie van het kinderfestival Pennenzakkenrock bereidt zich volop voor om op 27 juni een veilig festival tegemoet te kunnen gaan.

Op Pennenzakkenrock is er plaats genoeg voor iedereen. Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is 66 ha groot en biedt alle kinderen een bosrijke omgeving met voldoende schaduw waar kinderen kunnen uitrusten en spelen. Bovendien staat er dit jaar een tweede dj-podium op het strand, dat net zoals het hoofdpodium een ruime en veilige schaduwrijke overdekking biedt.

Pennenzakkenrock zet dit jaar de deuren open voor heel wat minder kinderen dan vorig jaar. Vorig jaar telde het festival wel 30.000 bezoekers en was het de drukste editie ooit. Om de veiligheid en de kwaliteit van het festival hoog te houden, werd dit jaar de limiet gesteld op 23.000 kinderen en is het festival voor de eerste keer uitverkocht. Hierdoor is er meer ruimte vrij op het festivalterrein en kan elk kind zijn plaatsje vinden.

Via de scholen dringt de organisatie van Pennenzakkenrock erop aan dat de kinderen voldoende drinken meenemen. De organisatie vraagt expliciet dat ieder kind een hervulbare drinkbus meeneemt. Deze drinkbus (of leeg PET-flesje) kan te allen tijde gratis bijgevuld worden aan de vele drinkwaterpunten verspreid over het festivalterrein. Smeer je kinderen voldoende in met zonnecrème al voor ze naar Pennenzakkenrock vertrekken en geef ze zonnecrème mee. Een hoofddeksel mag ook absoluut niet ontbreken.

Onze 400 medewerkers en hulpdiensten houden zeker een oogje mee in het zeil en zien erop toe dat alle bezoekers voldoende drinken.

Volg ons op al onze kanalen en blijf op de hoogte van de laatste updates via www.zilvermeer.be, www.pennenzakkenrock.be, www.facebook.com/Pennenzakkenrock, www.twitter.com/ZilvermeerMol